Egy kassai délután

2013. június 14., péntek

A múlt szombaton Kassán jártam. A városnak sok magyar vonatkozása van, ami önmagában is több látnivalót és érdekességet kínál (mint pl. a balodali képen látható Rákóczi-sír), de mivel a város az idén Európa kulturális fővárosa (mint tavaly Pécs), egymást érik a különböző rendezvények. Ezúttal éppen egy nemzetközi bányásztalálkozónak adott helyet a város.

Mivel Kassa ilyen kiemelt szerepet kapott  Európa életében, furcsa volt, hogy a négy helyből, ahova betértünk, háromban nem beszéltek angolul. Erre még csak csóválja a fejét az ember, de hogy az étlapok mindenhol csak és kizárólag szlovák nyelven íródtak, már egyszerűen érthetetlen. (Nem ide tartozik, de magyarul se tudtak sehol.)



A város orsó alakú, hatalmas, felújított főtere azonban szép. A fél nap kellemesen telt, az időjárásra sem lehetett panaszunk.

Az itt látható fotók természetesen nem a fő turistalátványosságokra koncentrálnak (persze olyanok is vannak a családi album részére).





 






Néhány jellegzetes kép a bányásztalálkozóról:











2 megjegyzés:

Kozma Erzsébet írta...

A moderntől a rusztikusig, embertől épületig sok szép témát örökítettél meg, tényleg nem tucat turistafotók.
Prágában sem volt egy központi helyen lévő éteremben angol nyelvű menü és be is csaptak rendesen mert kétszer annyit fizettünk mint amennyire számítottunk(és a számokat értettük, de olyasmit számítottak fel pluszban mint pl az abrosz, a virág az asztalon és a kiszolgálás...:-) Én egyébként számítottam erre de nem ismertük a várost és ezért nem tudtunk jobb helyet keresni.

2013. június 14. 11:46
TiSza írta...

Kicsit valójában vegyesre sikerült a "felhozatal", gondolkodtam is rajta, hogy ne csináljak-e több bejegyzést, de úgy éreztem, annyira nem erős az anyag, hogy két posztot is megérdemeljen.
Sajnos egyre jobban kell figyelni, lassan már mindenhol, hogy be ne csapjanak. Mi jártunk már így Olaszországban is, pedig az, ugye, nem kelet...

2013. június 14. 15:51

Megjegyzés küldése

 

2009 ·TiSza by TNB