Óbudai portréfotózás Villás Brigittával

2014. szeptember 25., csütörtök

Brigivel eredetileg egy másik fotózásra szervezkedtünk (ahol ő sminkelt), de az egyezkedés végül oda vezetett, hogy ő maga állt a kamera elé.

Korábbi emlékei alapján Brigi egy graffitis falat próbált megkeresni az Árpád híd budai hídfőjénél, amit végül is nem sikerült megtalálnunk. Rábukkantunk viszont egy másikra közvetlenül a hév megállónál, így ott kezdtük el a fotózást. A megfelelő helyszíneket keresve haladtunk tovább a Hajógyár utcán keresztül a Fő tér felé, ahol a jól ismert "Esernyősök" szoborcsoport áll (ami Varga Imre műveként valójában a Várakozók címet viseli, és más elrendezésben Siófok főterén is látható). Ez azonban annyira agyonfotózott téma, hogy csak a tisztesség kedvéért álltunk meg néhány kép erejéig, inkább folytattuk utunkat a Laktanya utca felé, ahol a Trófea Grill Étterem vöröses fala kínálta magát  hátterül.








 




5 megjegyzés:

Kozma Erzsébet írta...

Ismét remek portrékat készítettél, a helyszínek és a modell öltözéke passzol, minden a helyén van. Az utolsó a kedvenc.:-)

2014. szeptember 25. 18:22
TiSza írta...

Köszönöm. Nekem is az utolsó a kedvencem, részben ezért is zárja a sort :)

Egyébként az a tapasztalatom, hogy a fotózás első 1/3-a szinte mindig megy a kukába, az utolsó 1/3 pedig a legjobb képeket hozza. A modellnek és a fotósnak is meg kell szoknia a másikat és be kell melegedniük, mint egy sportolónak.

Itt viszont nem így történt. Gyakorlatilag ugyanolyan értékű képek születtek az elején, mint a végén (még ha ez a "legjobb" a végén született is).

2014. szeptember 25. 18:35
Kozma Erzsébet írta...

Nekem az a tapasztalatom, hogy ha előre is dolgozom a képeken, tehát előre tudom a helyszínt, a fények irányát, tervezgetek és gondolkodok a körülményeken és persze azok a tervek szerint alakulnak akkor az első képek is sikerülhetnek a legjobban. Ha viszont csak úgy elindulok fotózni, hogy ami lesz azt majd fotózom, akkor tervek eleve nincsenek és ott helyben kell fotózás közben az ötletek jöjjenek. Ilyenkor általában az utolsó képek lesznek a legjobbak.

2014. szeptember 26. 18:42
TiSza írta...

Ilyen előre megtervezett, teljesen végiggondolt fotózásom nem sok volt. Inkább az a jellemző, hogy a modellel a helyszínen ötletelünk.

2014. szeptember 27. 11:08
Kozma Erzsébet írta...

Igen, az emberek fotózása esetében lehet ötletelni a modellel közösen is, én is szoktam. A természetfotózásnál azonban egész másképp van, ott teljes mértékben a modellhez kell igazodni és a körülményekhez. De itt is lehet kis mértékben irányítani a dolgokat, pl. a csali kihelyezése a megfelelő helyre, leshely megfelelő tájolása stb.

2014. szeptember 28. 17:17

Megjegyzés küldése

 

2009 ·TiSza by TNB